lördag 31 maj 2014

Öland våren 2014, dag 4

Vilken härlig skådardag det har varit idag. Strax efter klockan 5 var på redan på plats, längst ut på södra udden, kikandes i tuben efter fåglar. Eftersom jag inte har någon egen tub fick jag låna av Magnus som försökte hjälpa mig att få in sånt som passerade utanför. Redan där började kryssen att ramla in,  Sjöorre, Smålom, Tordmule och Sillgrissla.
Plötsligt ropade någon, – Lundsångare i trädgården! Gissa om Magnus lystrade då, hans önskan hela resan att få in Lundsångare och nu var den så nära. Vi gick med raska steg mot trädgården och snabbt började folk att samlas, med tuber, kikare och kameror. Och vilken tur vi hade, inte bara hörde vi Lundsångaren, vi lyckades även se den OCH även få en bild. Ah, så himla roligt!
Ja, sen bara fortsatte dagen i samma stil, totalt 11 kryss. Jag är verkligen supernöjd. En annan fin liten fågel, lyckades jag fånga på bild nämligen höksångaren. Igår kryssade jag den då jag både hörde och såg den och idag, oh yeah, minsann om jag inte lyckade fånga den på en buske alltför långt bort för en bra bild, men tillräckligt nära för att arta den! Om man nu inte redan gjort det på sången.
Så dagens bilder blir tre, Lundsångare, Busksångare och Höksångare.
Lundsångare
Busksångare


Höksångare

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar