fredag 15 maj 2015

Öland våren 2015, dag 4

Dagen idag har varit helt fantastisk, vädret finfint och tillgång på fåglar stort… massor av småfåglar har kommit in över land och det kryllar i av dem i alla buskar och träd. Denna dag gav mig 3 nya livskryss.
Ett stort larm drog vi iväg på idag, nämligen sammetshätta som endast setts i Sverige vid  7 tillfällen tidigare och jag lyckades till och med få ett litet kort på den lille… hade det inte varit en sammetshätta så hade det kortet gått raka vägen i papperskorgen men nu är den mitt eget bevis på att jag verkligen kryssat en raritet. Det som är utmärkande för sammetshättan är det röda ögat.
Sen fick jag för första gången se den fågel som jag tror alla både hört och känner igen, nämligen göken, på morgonen visades ett infångat och ringmärkt exemplar upp vid Ottenby fågelstation och sen fick jag även se göken en gång till i Norra Lunden där den drevs bort från ett träd av en ilsken bofink.
De andra två kryssen var nattskärra och blåhake, nattskärran såg vi när den kom över vattnet och sen fanns det två stycken i fyrträdgården, den ena på en gren och den andra i en rishög där de låg i princip osynliga för ögat om man inte visste precis var man skulle titta.
Sammetshätta

Blåhake

Nattskärra

Gök

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar