söndag 22 maj 2016

Ogräs o fågelskådning…

Denna helg hade jag lovat mig själv att vika åt ogräsrensning, det gick så där kan jag sammanfatta så här i efterhand. På lördagsmorgonen då min granne Karin sms:ade på morgonen och skrev, ”märklig duva på gården .. ”så kastade jag mig iväg på cykel för att möta upp och hon visade mig bilden som hon hade lyckats ta… en turturduva! Turturduva har jag bara sett en gång tidigare och det var på Öland så bilden nedan är därifrån, men det var otvetydigt en turturduva som Karin hade fångat på bild. Ett livskryss för henne, roligt! Vi eftersökte den en stund men kunde inte finna den.
Men turturduvan gav mersmak så vi bestämde att träffas igen i morse för att gemensamt ge oss ut på en tur tillsammans, tänkte spana lite efter duvan och se om vi kunde hitta nåt annat intressant, ogräset finns garanterat kvar intalade jag mig själv (och det gjorde det!) Jag gläder mig oerhört åt Karins sällskap, inte bara för att hon är en trevlig god granne utan även för att hon är duktig på fåglar och deras sång,  en ny värld öppnar sig när man får allt man hör översatt i olika fågelarter.
Jag fick inte mindre än 3 stycken livs-X idag, det ena en skräntärna som födosökte i viken, det andra en vattenrall, ett kryss jag hade missat om jag varit ute själv, för inte hade jag en aning om att vattenrallen låter som en ilsken liten gris. Inte heller hade jag kunnat plocka ut sävsångare ur serenaden från vassen, där den tillsammans med rörsångare höll låda för fullt.
Jag kan inte fatta vår tur med våra nya grannar, jag har fått en fågelskådar-väninna, därtill är både Karin och hennes make väldigt trevliga och roliga att umgås med, vi är bara att gratulera!
Turturduva
Skräntärna


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar