måndag 17 april 2017

Så kom solen och med den kylan...

Efter en lååång långfredag när det snöade i stort sett hela dagen så avslutade kung Bores maktdemonstration med rejäl kyla -7 grader på natten och så kommer det förbli ett antal nätter framöver. Värmen på dagtid kommer upp till ett par tre grader.

I morse gav jag mig ut tillsammans med en granne för att inventera lite fågel och vid ett tillfälle hade vi inte minde än 9 st havsörnar som cirklade ovanför oss, och viken var även full av hägrar som stod på pass i vassen för att fånga fisk.

Kolla på nedersta bilden hur väl kamouflerad hägern där den står blickstilla på span efter rörelser i vattnet för att sen snabbt som en kobra sno åt sig en firre till lunch. Det var även gott om storskarv vilket tyder på att det måste vara gott om fisk i "vika" nu. Idag stod jag inte optimalt till när en av hägrarna fångade sig en fisk, det var på ganska långt håll och en massa vass emellan oss så det var svårt att få till skärpan men att han har fått sig en fisk framgår tydligt, till storskarvens avundsjuka. Det går att zooma in i bilderna för att se lite bättre.

Gråhäger och Storskarv

Gråhäger och Kricka

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar