söndag 28 maj 2017

Öland våren 2017, fjärde dagen XXX

Det började kännas lite magert med "bara" 1 enda kryss så i dag kändes det väldigt bra när inte mindre än 3 kryss ramlade in. Det första krysset i morse var faktiskt ett som jag inte behövde jobba så mycket för, en sydnäktergal som fångades in i näten vid Ottenby, den ringmärktes och visades sen upp för intresserade innan den släpptes igen. Sen såg jag den igen i Bertils trädgård strax efter att den hade släppts men det blev aldrig något fototillfälle på den i det fria utan endast handhållen.

En annan fågel som jag tidigare alltid bara hört var rosenfinken, och en rosenfink visade glatt upp sig idag men tyvärr var det inte en utfärgad hane utan en hona men rolig att se ändå. Gav mig i alla fall ett "foto"-kryss, vilket jag tycker är roligt, att även få foton till fåglar jag tidigare bara hört.

Det larmades ut en större skrikörn idag och vi bestämde oss att åka och kika efter den. På vägen dit fick vi en väldigt nära och trevlig obs ifrån bilen på en stäpphök som passerade väldigt nära, rakt framifrån kanske bara 10 meter från vindrutan, yes! kryss nr 2 för dagen.

Och turen fortsatte att stå oss bi och vi lyckades få syn på den större skrikörnen som flög över fälten, högt högt upp, några svep på lite närmre håll gav i alla fall bilder som gör att man med kan arta den. Bilden nedan visar två bilder som jag bara satt ihop, en som visar översidan och en som visar undersidan, Olika ljus och olika håll men samma fågel.

En härlig dag idag också men nu börjar jag längta hem! I morgon em är det över för den här gången...

Större skrikörn
Rosenfink

SydnäktergalInga kommentarer:

Skicka en kommentar