Öland hösten 2017, första dagen (som gav 1 st X)

Kära Öland, så var vi här igen! Saknat oss?

Lämnade Norrköping strax efter kl 06 i morse och nån gång kring 10-tiden var vi framme vid södra udden. När vi började närma oss så bröt solen fram vilket vi tackar för men samtidigt blåste det ursinnigt mycket, det gick inte att gå rakt på fyrvägen, 19 sekundmeter i byarna stod det i väderappen och det är nog rimligt men så här nära havet så är det bara byar hela tiden och det är oerhört tufft att exponera sig för dessa krafter längre stunder.

Jag fick ett kryss i alla fall, lyckade till och med fota trots att vinden slet i kameran hela tiden, därtill var prärielöparen dessutom på duktigt långt håll så någon superkvalitet kan vi inte prata om här.

Vi orkade inte vara kvar så länge på udden utan sökte oss mot lite lugnare marker och där visade sig en kungsfågelsångare upp sig. En snabb liten rackare som studsade runt i buskaget, därtill en riktig sötnos.

Så dagens bilder får bli dagens kryss, prärielöparen och kungsfågelsångare. Å javisst ja... på vägen hem fick jag även en bild på turkduva genom bilfönstret, så den får väl hänga med den också.


Prärielöpare

Kungsfågelsångare
Turkduva


Kommentarer