fredag 11 maj 2018

Öland våren 2018, andra dagen

Så var då dag nr två snart till ända, en dag som vädermässigt fått mig att längta från vinterparkas till bikini om vartannat. I dag har vi planlöst dragit från dungar och vattenhål till vikar i jakt på fågel. Det finns massor av fågel i vikarna som håller till  låångt ut bland stenar och grund men jag som även vill fota blir lite otålig när jag blir förvisad till tuben för att bara titta på fåglar flera hundra meter bort.

Jag hoppas ju alltid på att få ett livskryss när jag är ute och i avsaknad av dessa räknar vi istället resekryss, vi kryssar alltså allt som kommer i vår väg här på öland, allt från gråsparv till riktiga rariteter, på det sättet blir man glad även över att se en vanlig kråka.  Så i väntan på en riktig raritet så letar vi just nu efter den riktigt tunga arten korp :) som vi då kan föra till vår reselista.

Så bildmässigt har jag inte så mycket att bjuda på. Jag lyckades få till en bild på en vadare som var så pass nära att kameran räckte till och sen tänkte jag fortsätta på temat om fågel-doldisar, lyckades få till en bild på en rörsångare. Rörsångaren sitter ofta i vass och träddungar vid vattenhål och sjunger så det står härliga till men det är så svårt att få syn på dem och lyckas man brukar det vara tonvis med vass och skräpiga grenar framför. Dom sitter i princip aldrig i toppen utan  alltid en bit ned. Men jag lyckades i alla fall idag få en bild utan störande moment framför rörsångaren men trots det kan jag konstatera att grenar verkligen drar ned helhetsintrycket på en bild, hur fin än fågeln är. Men så är det, dom älskar att sitta där och det är bara att gilla läget!

Så får jag presentera, roskarl och rörsångare.

Roskarl


Rörsångare

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar