onsdag 15 mars 2023

En tur till Skåne...

En tur till Skåne för att hälsa på barn o barnbarn kombinerades med några avstickare för att skåda fågel. Vi började med att besöka Lunds reningsverksdammar där en riktig raritet tillbringat de senaste vintermånaderna, nämligen en blåvingad årta, en fågel bördig från Usa. 

Vädret var på lördagen riktigt mulet och en snöväder drog förbi just när vi hittade årtan sen när vi gick hemåt igen så bröd solen fram och oj vilken skillnad det blir på bilder tagna i gråväder respektive sol. Detta kan ni se på bilderna nedan, först den vackra årtan i snöfall och under den bilden på den, i mina ögon, än vackrare bläsanden.Blåvingad årta
Blåvingad årta

Bläsand
Bläsand

På vägen hem åkte vi förbi Förslöv där vi kikade på en annan raritet "baltimoretrupial". Även denna pippi kommer från andra sidan atlanten, och som sen flera månader tillbaka varje dag uppehållet sig vid en fågelmatning i en villaträdgård i Förslöv. 

Regnet öste ned och tyvärr fick jag inte någon duglig bild på den, den hukade för det mesta i buskagen för att inte bli blöt men vi hann i alla fall se den en kort stund då den kom fram för att äta av äpplen i mataren. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar